Voor wie is de jongerengroep bedoeld?
De jongerengroep bij AmaCura is multi-focaal. Dit betekent dat jongeren met verschillende problematieken samen in één groep deelnemen. Zo is binnen één groep, het talent van de ene net de valkuil voor de ander. Door die samenstelling kunnen jongeren veel leren van elkaar. Ze leren elkaar observeren, bevragen, begrijpen, enzovoort. De behandelaren staan de jongeren bij om hun gedachten en bevindingen  met elkaar te delen. Zo zijn de jongeren in feite een beetje elkaars behandelaar, wat de kracht vormt van groepstherapie.

Hoe is de groepstherapie vorm gegeven?
Een jongerengroep telt minimum 4, maximum 8 jongeren. Omdat een 14-jarige vaak toch met heel andere thema’s bezig is dan een 18-jarige, hebben we er voor gekozen om jongeren in te delen volgens leeftijd. Bij AmaCura hebben we een jongerengroep voor de leeftijd 14-16 jaar, en een groep voor de 16 tot 18 jarigen. De jongeren komen elke week op een vast tijdstip samen, na schooltijd. Op vakantiedagen wordt samen met de jongeren bekeken of de groep al dan niet doorgaat.

Tijdens de sessies wordt er gepraat, maar komen er ook rollenspellen, familie-opstellingen, bewegingsopdrachten, huiswerkopdrachten, enzovoort aan bod. De jongeren krijgen zo verschillende middelen aangereikt om er iets van zichzelf mee te tonen. Bij elke groep wordt er gekeken wat het beste aansluit.

Door wie wordt het programma gegeven?
Het team dat zorg draagt voor de jongerengroepen bestaat uit een kinderpsychiater, een arts, psychodynamische kindertherapeuten en systeemtherapeuten.

Aanmelden?
Aanmelden kan via  mailto:info@amacura.nl of telefonisch 046-4231250.