Wat kunt u van de cursus verwachten?
In de cursus ‘Opvoeden: Een hele kunst!’ gaan we in tien bijeenkomsten met elkaar aan de slag met als doel uw zelfvertrouwen als opvoeder te versterken. In de cursus worden situaties, die moeilijk zijn in de opvoeding besproken en er wordt samen met andere ouders naar oplossingen gezocht. In iedere bijeenkomst staat een ander thema centraal. We zullen verschillende thema’s de revue laten passeren (invloed van psychische problemen op ouderschap, regels en grenzen stellen, aandacht geven en prijzen, sociale steun et cetera). Het is een praktische cursus: er wordt onder meer gewerkt met oefeningen, verhalen en spelvormen; bij de cursus hoort een cursusklapper (krijgt u van ons).

Doelgroep
Opvoeden is leuk en soms ook moeilijk.
Je kind een gelukkige jeugd geven is wat ouders willen. Maar opvoeden is best een hele opgave en valt soms niet mee. Zeker in tijden dat je zelf niet lekker in je vel zit of last hebt van stress of ziekte. Vaak hebben ouders dan het gevoel tekort te schieten in de opvoeding van hun kinderen. Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind en wil hem/haar goed grootbrengen zodat het later op eigen benen kan staan in de maatschappij. En dat is een hele kunst.
De cursus ‘Opvoeden: Een hele kunst!’ kan ouders/verzorgers in deze moeilijke omstandigheden ondersteunen bij het vergroten van de opvoedvaardigheden en het versterken van hun zelfvertrouwen als opvoeder.