De Cliëntenraad van AmaCura heeft een speciale actie richting de basisscholen in deze regio ondernomen rondom het boek Geluk voor Kinderen, dat aan scholen wordt verstrekt als attentie.

Geluk voor kinderen

Geluk valt niet uit de lucht. Het is een levenshouding, welke je gedeeltelijk meekrijg van je omgeving. Gelukkig zijn op school, je veilig met elkaar voelen en op een fijne manier met je eigen klasgenoten en kinderen van andere klassen om kunnen gaan, zijn van invloed of een kind zich gelukkig voelt. Maar ook zorgen deze  voor de ontwikkeling van een geluksgevoel en een optimistische levenshouding.

Opgroeien is niet makkelijk. Alle grote mensen problemen begrijpen ook niet. Kinderen zullen dan ook niet altijd even blij en gelukkig zijn. Kinderen hebben ook recht op hun verdriet en boosheid. We hopen door het aanbieden van dit boek de kinderen wat meer geluk te geven, begrip voor elkaar te hebben en elkaar te ondersteunen. Het boek bevat 10 mooie verhalen (takjes) die eraan bijdragen dat de school een fijn nest is om regelmatig te vertoeven.

Veel voorleesplezier,

Cliëntenraad Amacura

Geestelijke Gezondheid Zorg Kind & Jeugd